www.goudengidssuriname.com - Suriname

Samenvatting

surinamekaart

Suriname is het enige land op het Zuiderlijk halfrond waar de mensen nog Nederlands praten. Nederlands is de hoofdtaal van tweederde van de huishoudens in Paramaribo. Andere talen die gesproken worden zijn Sranan Tongo, Surinaams Hindi of Sarnami, Javaans en Marons, dat weer bestaat uit het Saramacaans en Aucaans, verder nog het Inheems, zoals Carib en Arowaks, Hakka, Cantonees, Madarijn, Engels, Spaans en Portugees.
De meeste mensen wonen in Paramaribo en wat minder in Nieuw-Nickerie of andere discricten.

Suriname werd in 1667 een kolonie van Nederland. In 1951 kreeg het een beetje autonomie, in 1954 werd het een autonoom deel van de Nederlandse staat en op 25 november 1975 werd het helemaal onafhankelijk verklaard.

In Suriname zijn de temperaturen zeer voorspelbaar. Elke dag wordt rond 6 uur 's morgens de laagste temperatuur gemeten die gemiddeld tussen de 21 en 24 graden liggen. Na zonsopkomst stijgt de temperatuur snel naar tropische waardes van 31 tot 34 graden. Deze temperatuur wordt vroeg in de middag bereikt, aan het einde van de middag daalt het kwik weer langzaam totdat de koelste periode aan het einde van de nacht bereikt is. Tijdens de kleine droge tijd is het in het noorden iets koeler dan de rest van het jaar, dat heeft te maken met de duidelijk aanwezige noord oost passaat die dan waait. In het zuiden kan het in de hoger gelegen gebieden 's nachts koeler worden dan in de rest van Suriname. Op sommige plekken daalt de temperatuur zelfs tot iets boven de tien graden.

Met het tropisch klimaat van Suriname hoef jij je niet te dik te kleden. Lichte stoffen zijn beter en prettiger maar het gros van de bevolking zal je toch in jeans of in polyester kleding zien. Voor het uitgaans leven zijn er enkele plaatsen waar je elegant gekleed hoeft te zijn, de meeste eetgelegenheden zijn casual. Let wel geen slippers of een nette sandaal is gangbaar. Een bloot bovenlijf zal niet erg gewaardeerd worden, trek dus liever een okselmouw of t-shirt aan.

About Us

Suriname Yellow Pages is the printer of the local directory in Suriname. We are responsible for all modifications to businesses their company information. Suriname Yellow Pages is an important tool when it comes to finding a product or service. It is published annually and distibuted free of charge.

Connect With Us

 

Download Our App

SYP icon android